آشنایی با انواع گل بنفشه و  نحوه تکثیر آن

آشنایی با انواع گل بنفشه و  نحوه تکثیر آن

بنفشه گیاهی چند ساله است که به صورت سالانه کشت می شود. اواخر زمستان تا اواخر بهار زمان گلدهی گیاه بنفشه می باشد. گل بنفشه عمدتا بنفش رنگ و گاها سفیدرنگ می باشد. این گل زیبا و معطر به سه نوع کلی تقسیم می شود.

بنفشه فرنگی یا سه رنگ: این نوع بنفشه دارای سه رنگ گلبرگ می اشد.

بنفشه ایرانی: بنفشه ایرانی گیاهی چند ساله است که اغلب به رنگ بنفش تیره و یا سفید کم رنگ کشاهده می شود. بنفشه ایرانی به ندرت در رنگ های زرد، یاسی و آبی روشن نیز دیده می شود.

بنفشه هیبرید: گیاه بنفشه هیبرید گل هایی بسیار زیبا و به رنگ های مختلفی می دهد. گیاه بنفشه هیبرید در تمامی طول فصل زمستان گلدهی خواهدداشت. برخی از بنفشه های هیبرید در تمامی طول سال گلدهی خواهند داشت.

گل بنفشه مقاوم به سرما بوده و اغلب در فصل پاییز کشت می شود. گیاه بنفشه برای کشت در باغچه های آفتاب گیر، سیاه دار و زمین های مرطوب مناسب می باشد.

آشنایی با انواع گل بنفشه و  نحوه تکثیر آن

مراقبت های لازم:

بنفشه گیاهی مقاوم است و در شرایط مختلف محیطی رشد می کند. بنفشه ها در آفتاب به خوبی رشد کرده و گلدهی زیادی دارند. البته بنفشه با وجود آفتاب دوست بودن در سایه نیز رشد کرده و گل می دهد اما گل های آن در مقایسه با بنفشه هایی که در معرض نور آفتاب باشند ریزتر خواهد شد.

 این گل زیبا را می‌توانید از فروشگاه اینترنتی نازی گل خریداری کنیداگر قصد کاشت این گل را دارید و می‌خواهید بذر آن را بخرید، کافی است با ما تماس بگیرید.

بنفشه ایرانی در مکان های سرد (۴-۱۰ درجه سانتیگراد) رشد و گلدهی بهتری خواهد داشت. بنفشه های فرنگی و هیبرید ها در دمای (۴-۱۳ درجه سانتی گراد) بهترین رشد و گلدهی را دارند. خاک های مرطوب بهترین خاک ها برای رشد بنفشه هستند. کوددهی و زه کشی خاک نیز برای رشد بهتر بنفشه ها بسیار موثر است.

آشنایی با انواع گل بنفشه و  نحوه تکثیر آن

نحوه تکثیر:

گیاه بنفشه از راه های مختلفی همچون بذر پاشی، قلمه زنی، تقسیم ریشه و جدا کردن ساقه های دستک تکثیر می یابد.

بهترین زمان برای بذر پاشی بنفشه مرداد ماه می اشد. ابتدا باید بذر را به شکل دست پاش بکارید و سپس کمی پس از رشد نشاءها، آن ها را به به باغچه یا گلدان موردنظرتان منتقل کنید. پس از پاشیدن بذر در شاسی باید روی آن را با خاک و کود بپوشانید. تا زمانی که گیاه رشد نکرده گلدان را در مکانی سایه دار و خنک قرار دهید.

در فصل پاییز نشاءها را به باغچه و یا گلدان موردنظرتان منتقل کنید و نشاءها را در فاصله ۲۰ سانتی متر از هم بکارید. بهتر است کار انتقال نشاء را به موقع انجام دهید تا گیاه گلدهی بهتری داشته باشد. بهتر است بذر را به شکل سالانه تهیه کنید.

کاشت بنفشه سه رنگ و بنفشه ایرانی در یک مکان زیبایی خاصی ایجاد کرده و عطر صبحگاهی فوق العاده ای دارد. از گلبرگ های بنفشه برای عطرسازی استفاده می کنند.

برای تکثیر بنفشه ایرانی می توانید از روش بذر پاشی و یا تقسیم بوته استفاده نمایید. برای تقسیم بوته باید گیاهچه های حاصل از دستک را جدا نموده و کاشت. بهترین زمان برای انجام تقسیم بوته اواخر فصل تابستان است.

آشنایی با انواع گل بنفشه و  نحوه تکثیر آن

خواص بنفشه:

طب اسلامی خواص بسیاری برای بنفشه ذکر شده است. برگ های بنفشه برای کاهش تب، رفع درد چشم، رفع سردرد مفید می باشد. در طب اسلامی برگ های بنفشه را در کمی آب می پزند و و سپس آن را له کرده و به صورت ضماد در می آورند. این ضماد برای درمان زخم و ترک های پستانی مفید می باشد. از پنچاه گرم شیره گلبرگ های بنفشه مسهلی بدست می آید که می توان از دم کرده آن برای درمان خلط سینه، برونشیت، زکام، سرخک، آبله و گلو درد استفاده کرد.

دستور ساخت شربت گل بنفشه:

۱۰۰ گرم بنفشه و ۵۰۰ گرمشکر سفید، ۳۰۰ گرم آب خالص با هم جوشانیده شود تا آنکه سفت شود. سپس آن را به شیشه در بسته ای متقل نموده و نگهداری کنید. از این شربت می توانید برای درد سینه استفاده نمایید. گلهای بنفشه را باید پیش از پژمرده شدن چیده و خشک کنید و در ظرف های در بسته نگهداری کنید.

گلبرگ های بنفشه همچنین تصفیه کننده خون، ملین، مقوی، ادرار آور بوده و برای درمان بواسیر، رفع امراض پوستی، اگزما و جوش های جوانی نیز مفید می باشد.

 

دیدگاه کاربران

ارسال یک دیدگاه

هیچ یک از اطلاعات وارد شده به جز نام شما منتشر نخواهند شد شده اند.

عملیات انجام شد